Cloud0 doesn't work from outside world

Before posting something, READ the changelog, WATCH the videos, howto and provide following:
Your install is: Bare metal, ESXi, what CPU model, RAM, HD, what EVE version you have, output of the uname -a and any other info that might help us faster.

Moderator: mike

Post Reply
rebelnn
Posts: 2
Joined: Tue May 26, 2020 10:42 pm

Cloud0 doesn't work from outside world

Post by rebelnn » Tue May 26, 2020 10:47 pm

Hello, I have setup a Management(Cloud0) Network connected to two Cisco CSR routers of mine. I have assigned a routable IP address to both CSR's interface and they can reach each other plus both of them can reach the eve-ng host. However, when I want to ping outside of the eve-ng real to my PC for example I cannot. My hypervisor is vMware ESXI, interfaces are correctly setup in bridge mode see below: (Also have promicious mode enabled)

Code: Select all

root@eve-ng:~# brctl show
bridge name	bridge id		STP enabled	interfaces
pnet0		8000.000c2952c475	no		eth0
							vunl0_1_0
							vunl0_2_0
also here is my network interface config:

Code: Select all

# Cloud devices
iface eth1 inet manual
auto pnet1
iface pnet1 inet manual
    bridge_ports eth1
    bridge_stp off

Code: Select all

root@eve-ng:~# tcpdump dst 10.97.179.28
tcpdump: verbose output suppressed, use -v or -vv for full protocol decode
listening on eth0, link-type EN10MB (Ethernet), capture size 262144 bytes
02:01:56.777634 ARP, Request who-has 10.97.179.28 tell xyz, length 46
I ran a tcpdump on the eve-ng box and I'm only seing ARP queries from it's gateway to the CSR's IP but the CSRs never respond back. Any idea what could I be missing?

rebelnn
Posts: 2
Joined: Tue May 26, 2020 10:42 pm

Re: Cloud0 doesn't work from outside world

Post by rebelnn » Wed May 27, 2020 1:04 pm

Figured this out nothing EVE-NG related...the switch where the hypervisor was connected to had port-security configured and was limiting the number of MAC addresss learned on the switchport hence ARPs were failing.

Uldis (UD)
Posts: 3188
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Cloud0 doesn't work from outside world

Post by Uldis (UD) » Wed May 27, 2020 1:25 pm

dont forget that Promiscue mode MUST be on in Esxi, on your vmnets !!!

Post Reply