fortinet kvm not showing up on web portal of eve-ng

Before posting something, READ the changelog, WATCH the videos, howto and provide following:
Your install is: Bare metal, ESXi, what CPU model, RAM, HD, what EVE version you have, output of the uname -a and any other info that might help us faster.

Moderator: mike

Post Reply
vabsol
Posts: 4
Joined: Sun May 31, 2020 7:05 pm

fortinet kvm not showing up on web portal of eve-ng

Post by vabsol » Tue Jun 02, 2020 2:21 pm

This is strange
I have uploaded fortinet kvm on EVE-NG
YES, i have done this because and it worked, i wanted to use a newer kvm and all of a suddent i upload it but do not see it on the eve-ng web portal

What am i missing

Uldis (UD)
Posts: 3415
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: fortinet kvm not showing up on web portal of eve-ng

Post by Uldis (UD) » Tue Jun 02, 2020 3:15 pm

You have missed rght fodername for image sir..
Please check how fortinet-
image foder must be name
CASE sensitive !!

vabsol
Posts: 4
Joined: Sun May 31, 2020 7:05 pm

Re: fortinet kvm not showing up on web portal of eve-ng

Post by vabsol » Tue Jun 02, 2020 4:22 pm

Hi
Below are the steps I have taken
However the file i downloaded from Fortineti is FGT_VM64_KVM-v6-build1579-FORTINET.out.kvm


Step 1: mkdir /opt/unetlab/addons/qemu/fortinet-FGT-v5-build1484/

Step 2: cd /opt/unetlab/addons/qemu/fortinet-FGT-v5-build1484/

Step 3: Unzip original filename

unzip FGT_VM64_KVM-v5-build1484-FORTINET.out.kvm

Step 4: Rename original filename to virtioa.qcow2 and remove original zip file

mv fortios.qcow2 virtioa.qcow2

rm FGT_VM64_KVM-v6-build1579-FORTINET.out.kvm

Step 5: Fix permissions:

/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions

vabsol
Posts: 4
Joined: Sun May 31, 2020 7:05 pm

Re: fortinet kvm not showing up on web portal of eve-ng

Post by vabsol » Tue Jun 02, 2020 4:27 pm

This is resolved
Thank you

Post Reply