Failed to start node (12)

Features you'd like to see in the upcoming version of EVE-NG

Moderator: mike

Post Reply
ebeyazit
Posts: 2
Joined: Mon Jun 18, 2018 5:13 am

Failed to start node (12)

Post by ebeyazit » Mon Jun 18, 2018 7:32 am

Hi!

I've installed eve-ng community version on a workstation with below specs
-OS windows server 2012 R2 standard
-Processor intel core i7
-RAM 32GB
the installation was successful,uploaded IOL images , but I keep receiving below error whenever I try to start any node

Failed to start node (12)

any hint?, kindly advise..

Uldis (UD)
Posts: 1758
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Failed to start node (12)

Post by Uldis (UD) » Mon Jun 18, 2018 7:42 am

not fixed permissions after images upload

/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions

ebeyazit
Posts: 2
Joined: Mon Jun 18, 2018 5:13 am

Re: Failed to start node (12)

Post by ebeyazit » Mon Jun 18, 2018 11:30 am

Thanks for the reply.

the thing is that I am practicing for the ccie lab and the dynamips images does not support many of the cli commands required.hence, I am installing the iol files which can support most of the commands such below image:

L3-ADVENTERPRISEK9-M-15.4-2T.bin

Then I am uploading such images to this directory
/opt/unetlab/addons/iol/bin

and then the node fails to start message appear
Failed to start node (12)

when I upload the same to /opt/unetlab/addons/dynamips
it does not show at all in the image list when I try to create a new node.

Kindly advise me if there is a better way to practice or if I am missing anything to make it work.
Sorry for the inconvenient and thanks again for the help.

sgian18
Posts: 1
Joined: Wed Aug 08, 2018 9:17 am

Re: Failed to start node (12)

Post by sgian18 » Wed Aug 08, 2018 9:24 am

Uldis (UD) wrote:
Mon Jun 18, 2018 7:42 am
not fixed permissions after images upload

/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions
Hi i too face same problem...
root@eve-ng:~# cd/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions
-bash: cd/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper: No such file or directory


kindly guide me

Serikasmot
Posts: 4
Joined: Sat Jul 21, 2018 11:18 pm

Failed to start node 12

Post by Serikasmot » Wed Aug 08, 2018 2:28 pm

when I start my laptop today I get the same error and Im using Primo RamDisk 5.50, the latest version. I tried uninstalling and installing the program and it doesnt work. What do I need to do now?

Please help. Thanks.

michaelonan
Posts: 2
Joined: Wed Jul 04, 2018 4:35 am

Re: Failed to start node (12)

Post by michaelonan » Wed Sep 05, 2018 2:37 pm

sgian18 wrote:
Wed Aug 08, 2018 9:24 am
Uldis (UD) wrote:
Mon Jun 18, 2018 7:42 am
not fixed permissions after images upload

/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions
Hi i too face same problem...
root@eve-ng:~# cd/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions
-bash: cd/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper: No such file or directory


kindly guide me
You have cd in from of the /opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions command. Your CLI should look like this:

root@eve-ng:~# /opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions

Post Reply